Jdi na obsah Jdi na menu

Dětský den

   Sbor dobrovolných hasičů pořádal poslední květnovou sobotu dětský den, který se nesl ve znamení cesty k perníkové chaloupce. Na hřišti v přírodním areálu u říčky Doubravy dostaly děti mapku a vydaly se v doprovodu rodičů, babiček apod. po vyznačené trase k perníkové chaloupce.

   Cestou narazily na výběh s živými a krásně zdobenými koňmi, kde si mohly vyzkoušet, že není zas tak jednoduché vyhoupnout se do sedla. Odměnou jim pak byl zážitek ze svezení. Těm menším nahoru samozřejmě majitelka koní pomohla, a jak sama říká "na svět je nejkrásnější pohled z koňského sedla".

   Před samotnou perníkovou chaloupkou musely děti projít bludným lesem a pak už je čekalo setkání s ježibabou, ježidědkem, Mařenkou a Jeníčkem. Naučily se, jak se sedá na lopatu a jak se nechat upéct v peci.

   Po splnění drobných úkolů byly odměněny nějakou sladkostí a vrátily se zpět na hřiště k Doubravce, kde pokračovaly v plnění dalších úkolů. Tradičně zde pro ně byla připravena střelba se vzduchovky, kde se střílelo na krásné ppírové růže a terče. Nově mohly střílet i na pohyblivé figury divoké zvěře.

   Velký zájem byl o malování na obličej, a tak se děti proměňovali třeba v kočičku nebo tygra. Děti zde tako mohly prokázet své umělecké sklony při malování na látkové kloboučky. Každý si pak odnesl z dětského dne jako upomínku vlastnoručně vymalovaný klobouček.

   Po celou dobu akce byl v provozu skákací hrad a nebyla snad chvíle, kdy by tam nikdo neskákal. Dospělí a hlavně neúnavné děti tak prožili krásné slunečné odpoledne  krátkou procházkou obcí k perníkové chaloupce u rybníka v místech zvaných Na Bahnách.

   Poděkování patří především všem pořadatelům a místním hasičům, kteří při svých aktivitách nezapomínají ani na naše nejmenší.

  

 

Náhledy fotografií ze složky Dětský den 27.5.