Jdi na obsah Jdi na menu

Oslavy výročí 110 let založení SDH Bílek

       Dne 27.6.2015 se v Bílku konaly oslavy 110 výročí založení dobrovolných hasičů v obci, které je datováno na 21.5.1905.

     Oslavy zahájil při slavnostním nástupu starosta SDH Bílek pan Vojáček, který přivítal všechny přítomné a poděkoval za práci a podporu hasičů. Mezi hosty byl přítomen zástupce starosty města Chotěboře pan Ing. Zdeněk Janovský, starosta Okresního sdružení Havlíčkův Brod pan Josef Stejskal, zástupci sborů SDH Chotěboř a SDH Sobíňov a další.

     Průběh oslav moderovala Ing. Adéla Brožková, která seznámila přítomné s historií sboru. Poté vystoupila taneční skupina děvčat TS mPFD Crew s ukázkou klipového tance a místní chlapci s ukázkou dovedností ovládání "joja".

     Bylo předáno dvacet jedna čestných uznání Sboru, osm čestných uznání Okresního sdružení hasičů, čtyři čestná uznání Krajského sdružení hasičů, jedna medaile za příkladnou práci a dvě medaile za zásluhy. Také byly uděleny věrnostní stuhy za deset až šedesát let práce ve sboru a pamětní medaile k výročí oslav. Předávání čestných uznání a medailí bylo doprovázeno krásnými fanfárami na trubku v podání desetiletého Dominika Průši.

     Akce probíhala v přírodním areálu a i počasí hasičům přálo. Pro všechny zde bylo připraveno bohaté pohoštění v podobě grilovaných kýt a místní ženy napekly velice chutné zákusky a koláčky. Sešlo se asi 150 lidí. Večer byl zakončen hudební produkcí skupiny Crasch! a tak si mnozí na provizorním parketu, nebo přímo na trávě krásně zatancovali.

 

 

Náhledy fotografií ze složky 110 let od založení SDH Bílek 27.6.