Jdi na obsah Jdi na menu

Loupežnický dětský den

     Poslední květnovou sobotu uspořádal SDH Bílek dětský den. Akci předcházely velké přípravy ve výrobě kostýmu a vymýšlení soutěžních disciplín. Začátek akce byl naplánovaný na 13:00 hodinu. Ale bohužel nám nepřálo počasí. Déšť byl tak prudký, že přišlo jen málo dětí.

     Po dešti se vyjasnilo a děti se začaly scházet. Na 15:00 hodinu byla připravena přednáška o dravcích. Pozvání přijal pan Václav Augustin z Oudoleně, který sebou přivezl i živé exponáty – Jestřába lesního, Výra velkého a Orla skalního. Přednáška byla velice zajímavá a zaujala nejen děti, ale i jejich rodiče a příbuzné.

      A jako velké překvapení dne bylo vystoupení místních kluků, kteří si připravili triky s jojem. Představení bylo famózní. Většina přihlížejících nevěřila vlastním očím, co jde všechno s touto hračkou dělat. Byli výborně sehraní a za to jim patřil i velký aplaus.

       Pro všechny bylo připraveno bohaté občerstvení a pro děti i něco dobrého. K tanci i poslechu hrála reprodukovaná hudba. Ač to na začátku nevypadalo, nakonec se oslava dne dětí vyvedla na výbornou. Touto cestou bych chtěla ještě jednou poděkovat panu Augustinovi za přednášku, klukům za kulturní vložku a všem co se podíleli na přípravě celé akce. A za rok na viděnou…

                                                       

 

Náhledy fotografií ze složky Loupežnický dětský den 30.5.